Acne 101

Det er bane af en persons eksistens. Alle får det; alle hader det. Og når du har det, forberede sig på at være plaget, flov og ydmyget. Sådan en lille bule, så meget står på spil. Så hvad er denne lille bundt af horror? Hvad andet end den frygtede bums!

En bums, eller acne er som nogle mennesker kalder det, en frygtede røde, hævede bump i ansigtet. Ingen er skånet fra at have det. Mandlige eller kvindelige, amerikanske, kinesiske eller Puerto Rico, de alle har fået det på nogle punkter i deres liv og kan endda stadig har det. Det er ligesom et universelt sprog; Det er ligesom en ret til passage i et menneskes liv. Acne er en følge af handlingen hormoner på hudens talgkirtler (talgkirtelaktivitet), hvilket fører til tilstoppede porer og udbrud af læsioner som bumser, pletter eller acne. Acne opstår almindeligvis i hals, ansigt, ryg, skuldre og bryst, fordi talgkirtler er mest rigelige i disse steder. Men det vigtige spørgsmål, vi bør stille til at kunne undgå denne frygtede “sygdom” er, “Hvad der forårsager denne smerte i nakken kaldet acne?”

Desværre, årsagerne til acne ikke virkelig bestemmes (medmindre dine forældre eller deres forældre er acne befængt for derefter der er en stor, stor chance for du vil blive kaldt acne ansigt af dine jævnaldrende og klassekammerater) således acne myter er født! Disse myter hævder at være årsag til acne. Vi skal opregne dem her.

Acne myte nummer 1

Acne er forårsaget af ikke vaske dit ansigt ofte og ikke skrubbe det hårdt nok. Mange troede, at acne er forårsaget af snavs og støv i ansigtet og ved at vaske dit ansigt to-tre selv fire gange om dagen eller endda ved at skrubbe dit ansigt hårdt kan forebygge acne. Forkert, forkert, forkert! Det er sandt, at snavs og støv er grimme til ansigt og vask ansigtet er den måde at udrydde dem men vask ofte kan faktisk irritere huden yderligere. Vask bør ikke gøres mere end to gange om dagen. Mere end to gange er nok til at fratage ansigt af sine naturlige olier gør det tørre. Også, skrubbe kan forårsage betændelser. Vask ansigtet skal ske så skånsomt som muligt med de blideste facial scrub.

Acne myte nummer 2

Forkert kost kan forårsage acne. Visse fødevarer, der er fedtet som pommes frites og junk food kan forårsage acne at bryde ud i vores ansigt. Men videnskabelige undersøgelser har ikke fundet nogen forbindelse mellem disse to. Så det betyder, at fødevarer ikke forårsage acne. Selvom en ordentlig og sund kost er altid godt for vores system, spise som en gris ikke vil gøre bumser permanent bosiddende i dit ansigt. Så er du velkommen til at spise din favorit Lay, pommes frites og chokolade når som helst.

Acne myte nummer 3

Når du er stresset acne har tendens til at pop på dit ansigt, ligesom popcorn popper fra en kerne. Ikke sandt. Stress er en del af vores daglige liv og tro det eller ej det er ikke en faktor, der bidrager til acne bosat i dit ansigt. Kun kan svær stress behandles af lægen forårsage acne at bryde ud kun som en bivirkning af medicin en person kan tage. Hvis dette er tilfældet, straks kontakte din læge.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.